X

Casa del Custode


project Team: Maurizio Vellucci
project: Casa del Custode. Villa Baciocchi Bologna, Italy
status: International Competition, Casabella
date: 11/2015
client: Isabella Seragnoli

The design for the caretaker’s House was born from the idea of creating a massive building as a sculpture but make it light through the form. The House is in the Park of Villa Baciocchi and placed on a sloping terrain; consists of two volumes side by side set into the ground and suspended on one side: the division into two includes living area with living room and kitchen, facing west and the sleeping area, to the east, with two bedrooms and two bathrooms. In the middle is placed the technological part and service. The environments are characterized by different heights depending on their function and are positioned at different odds to accompany the ground slope.